Проектът Multiclass беше представен на Национален семинар за международно сътрудничество на университетите

На 27 февруари 2023 г., в Софийския университет се състоя Национален семинар за международно сътрудничество на университетите и мрежата EURAXESS в България.
Семинарът беше открит от проф. Елиза Стефанова, заместник ректор на Софийския университет. Тя откри форума и приветства участниците, като подчерта важността на засилването на академичните контакти и сътрудничеството с международни учени и студенти.

Г-жа Светлана Димитрова приветства участниците от името на българското звено от мрежата EURAXESS, като представи програмата за деня. Тя подчерта важността на мрежата EURAXESS за научната и академичната общност в България и ролята й за насърчаването на мобилността на учени и научни работници.
Тя подчерта значението на научното сътрудничество и обмена на знания, както и новите проекти и инициативи на мрежата EURAXESS.

Асистент Албена Антонова направи презентация на проекта "Мултиклас" и обсъди връзката с EURAXESS - България, и други проекти на Софийския университет като "UniWellis".
Тя представи проекта и покани участниците да се включат в проучването на проблемите и предизвикателствата на мултикултурното обучение във Висшето образование.

Семинарът събра представители от различни университети и научни институции от цяла България, като отново затвърди и посочи посоките за насърчаване на интернационализацията на висшето образование и нуждата от подкрепа към научната общност в страната. Мрежата EURAXESS има ключова роля в този процес, като предоставя важни инструменти и възможности за мобилност и сътрудничество в областта на науката и научните изследвания.