Проектът Multiclass беше представен пред водещи европейски изследователи в областта на междукултурната комуникация и обучение

Професор Майкъл Байръм и професор Мартин Барет са двама от най-изтъкнатите европейски учени в областта на междукултурната комуникация, демократичното гражданство и висшето образование. Те гостуваха на Софийския университет, за да споделят своя опит в рамките на няколко академични събития в рамките на седмицата, посветена на 135 годишнина от учредяването на СУ. Заедно с редица български учени и студенти, те представиха изследванията си и участваха в различни публични дискусии актуални теми, насочени към ключови въпроси на образованието и културната разнообразност.

Някои от засегнатите области, в които професор Майкъл Байръм и професор Мартин Барет разгледаха по-внимателно в своите представяния включваха теми като връзката между качеството на образованието и рейтингите на висшите училища, предизвикателствата пред висшето образование в междукултурна среда, ценностите за образованието на бъдещето и много други. Тяхната експертиза и разнообразен опит допринесоха за обогатяването на дискусиите по сложните проблеми пред съвременната образователна система.

Кръглата маса на тема „Междукултурно гражданство, европейски ценности и образование“, с участието на проф. Мартин Барет, проф. Майкъл Байръм, проф. д-р Мария Стойчева и други.Таня Йорданова от Центъра за технологии на информационното общество представи проекта "Multiclass" и неговите амбициозни цели за подобряване на междукултурното преподаване в университетите.Тя успя да разкаже за основните теми на проекта и да представи очакваните резултати.