"Уводeн курс в Големи масиви от данни и анализ в големи масиви от данни" стартира в СУ

Oбучението “Уводeн курс в Големи масиви от данни и анализ в големи масиви от данни” предизвика голям интерес сред академичния състав на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. За броени часове след обявяването на записването за курса броят на записаните за обучението достигна 39 участника от различни факултети и с различно ниво на напредналост. Част от тях са се записали за обучение в някой от трите модула на курса. Обучението включва както присъствени занятия, така и онлайн обучение.

Уводният курс в „Големи масиви от данни и анализ в големи масиви от данни“ стартира на 27 януари 2020г. с присъствено занятие по модул „Уводен курс в Интернет на нещата“. Представянетo на проект “Социални иновации за дигитални умения на променящия се пазар на труда” в рамките на който се финансира провеждането на обучението, бе направено от ръководителя на проекта проф. д-р Красен Стефанов от Факултета по математика и информатика на СУ. Обсъдена бе значимостта на дигиталните умения за планиране, обработване, визуализация и представяне на данни в съвременната научно-изследователска работа.

Пълната програма на курса можете да откриете в приложения документ.

 

Проект „Социални иновации за дигитални умения на променящия се пазар на труда“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

 

 

 

 

 

AttachmentSize
PDF icon Pokana_Kurs_SU_BigData_SU.pdf164.36 KB